Ελλάδα|15.04.2024 13:47

Περιπέτεια σε εκδρομή στα Ιωάννινα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο

Newsroom

Πέντε ανήλικοι μαθητές Λυκείων, που πραγματοποιούν σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν μετά από ελέγχους της αστυνομίας για παραβατικές συμπεριφορές, ενώ για παραμέληση εποπτείας κατηγορούνται οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών καθώς και οι γονείς τους.

Πώς έγινε το περιστατικό

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 10:00 το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου, αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε τέσσερις 16χρονους μαθητές, ωστόσο, εκείνοι αντιστάθηκαν, τους απώθησαν και άσκησαν βία εναντίον τους. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, όμως, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας και της σωματικής βλάβης.

Λίγο αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη από αστυνομικούς και 17χρονος μαθητής, επίσης μέλος σχολικής εκδρομής, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα, που περιείχαν καπνό αναμεμειγμένο με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ σε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

μαθητέςαστυνομικοίΙωάννιναβίαναρκωτικά