Ελλάδα|15.04.2024 18:52

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία

Newsroom

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «μοντάζ» σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και δείχνει τις στιγμές μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε» αναφέρεται στην ανακοίνωση για το βίντεο μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης.

«Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με "ανίχνευση κίνησης", δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο» προσθέτει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΑΣ.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1, μόλις συνειδητοποιεί ο φίλος της Κυριακής, που τη συνόδευε τι έχει συμβεί, μπαίνει στο τμήμα για να ζητήσει βοήθεια, ενώ φαίνεται να εξέρχονται οι αστυνομικοί από μέσα αλλά και ο 48χρονος φρουρός, με αργά βήματα, που δείχνουν τα μειωμένα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση αυτή

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πως λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση στην κοπέλα, εμφανίστηκαν 4 περιπολικά, μια μοτοσικλέτα και 24 αστυνομικοί, ενώ νωρίτερα είπαν στην αδικοχαμένη 28χρονη πως δεν υπάρχει περιπολικό και πως το «περιπολικό δεν είναι ταξί».

Άγιοι Ανάργυροιγυναικοκτονίαειδήσεις τώραδολοφονίαΕλληνική Αστυνομία