Ελλάδα|07.04.2019 14:49

Βίντεο και εικόνες από το συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ για τη «Μακεδονία»

Τίμος Φακαλής

«Ένας είναι ο ΠΑΟΚ και η Μακεδονία. Δεν θα μας αλλάξατε εσείς ποτέ την ιστορία» φωνάζουν μεταξύ άλλων δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι πραγματοποιούν το μεσημέρι της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην Συμφωνία των Πρεσπών. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τραγουδούν ρυθμικά εμβατήρια για την Μακεδονία ενώ αυτά εναλλάσσονται με ποντιακά τραγούδια και συνθήματα υπέρ του Δικεφάλου. Το "παρών" στο συλλαλητήριο έδωσε μεταξύ άλλων και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αποδοκιμάστηκε από μερίδα φιλάθλων με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν σηκώσει μεγάλο πανό μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο αναγράφει: «Προδότες, πολιτικοί, Μακεδονία γη ελληνική». Το κάλεσμα διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τρεις Σύνδεσμοι του Δικεφάλου (Μακεδόνες, Νεάπολη, Πολίχνη), και όπως τονίζουν ο σκοπός του είναι συμβολικός. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκέντρωση, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα κατευθυνθούν προς το γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των συνδέσμων:

«Στις 7/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 13:00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση για την Μακεδονία μπροστά στο άγαλμα του Μεγαλύτερου Έλληνα Στρατηλάτη. Ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι συμβολικός. Η ταυτότητα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Μακεδονίας είναι άμεσα συνδεδεμένες. Όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ευπρόσδεκτος. Με την λήξη της συγκέντρωσης όλοι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα για να στηρίξουμε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ

Μακεδόνες, Νεάπολη, Πολίχνη».

Συμφωνία ΠρεσπώνΠΑΟΚσυγκέντρωση διαμαρτυρίας