Πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού
NewsroomΈνα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο σε τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από έφοδο που έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα.
Οι Αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα και βρήκαν το όπλο.
Ειδικότερα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην Δ' Πτέρυγα στους κοινόχρηστους χώρους και στο κελί 113 το οποίο είναι κενό και βρίσκεται υπό κατασκευή.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στο άδειο κελί βρήκαν επιμελώς κρυμμένο εντός κτισμένου τοίχου ένα πιστόλι και γεμιστήρας με 19 φυσίγγια των 9mm.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Μεταμεσονύχτιες ώρες, σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου 2024, σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν όπλο σε κενό, υπό κατασκευή, κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.
Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στο εν λόγω κελί, βρέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας -19- φυσιγγίων, επιμελώς κρυμμένα εντός κτισμένου τοίχου.
Το όπλο βρέθηκε με χρήση μεταλλικού ανιχνευτή και κατόπιν διάτρησης του τοίχου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε -6- αυτοσχέδια δέματα.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω κελί είναι κενό από τον Αύγουστο του 2023.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορυδαλλού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα