Ελλάδα|10.05.2024 22:07

Βραυρώνα: Το χρονικό της φρίκης που οδήγησε στον εντοπισμό του νεκρού βρέφους

Newsroom

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα. Το έμβρυο εντοπίστηκε σε σακούλα έξω από κάδο απορριμάτων, είχε αίματα και έφερε τραύμα στο κεφάλι.

Οι ακριβείς συνθήκες για το πώς βρέθηκε εκεί και σε αυτή την κατάσταση ακόμα διερευνώνται, ωστόσο, έχει γίνει γνωστό πως η μητέρα του φέρεται να ήταν οκτώ μηνών έγκυος και να γέννησε σε ξενοδοχείο, όπου διέμενε με τον σύζυγό της.

Το χρονικό και η ομολογία

Το βράδυ της Πέμπτης (9/5) μεταφέρθηκε με αιμορραγία σε δημόσιο μαιευτήριο, χωρίς το έμβρυο. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν αν είχε γεννήσει ή είχε αποβάλει. Ο σύζυγός της φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι δεν γνώριζε πως η γυναίκα ήταν έγκυος.

Η αστυνομία σε έρευνα που έκανε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου διαπίστωσε ότι υπήρχαν παντού αίματα. Από στοιχεία που συγκέντρωσε προκύπτει ότι ο άνδρας κάποια στιγμή πέταξε σκουπίδια σε κάδο της περιοχής αλλά από την έρευνα που ακολούθησε μέχρι τώρα δεν εντοπίστηκε νεκρό έμβρυο.

Ο πατέρας του βρέφους, παρότι αρχικά αρνούνταν τα πάντα, ομολόγησε τελικά και παραδέχθηκε ότι εκείνος πέταξε το έμβρυο στα σκουπίδια, υποστηρίζοντας πως γεννήθηκε νεκρό. Ωστόσο, η νεκροψία-νεκροτομή θα δείξει εάν το έμβρυο ήταν νεκρό ή ζωντανό και ανάλογα τα αποτελέσματα το ζευγάρι θα βρεθεί αντιμέτωπο ή όχι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

«Τρομοκρατήθηκα επειδή βρισκόμαστε λίγο διάστημα σε μία ξένη χώρα και φοβήθηκα για τις επιπτώσεις που θα είχαμε. Εγώ πέταξα το βρέφος στα σκουπίδια, αλλά ήταν ήδη νεκρό. Γεννήθηκε νεκρό και επειδή πανικοβληθήκαμε, το πέταξα στα σκουπίδια», κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής (10/5) στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ και συνέχισε: «Πιστεύω ότι τα τραύματα προκλήθηκαν όταν έριξα το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών ή και κατά τη διακομιδή των σκουπιδιών από το απορριματοφόρο και στη συνέχεια στη χωματερή».

Όπως υποστήριξε ούτε εκείνος, αλλά ούτε και η 24χρονη γυναίκα του έκαναν κακό στο βρέφος. «Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος αυτό που έκανα, αλλά φοβήθηκα επειδή είμαι ξένος ότι θα κατηγορηθώ για φόνο», πρόσθεσε.

Η γυναίκα νοσηλεύεται κρατούμενη στο νοσοκομείο και ο άνδρας της έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια.

Τι περιγράφει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας

Τις σοκαριστικές εικόνες που αντίκρισε μόλις είδε το νεκρό βρέφος στη χωματερή περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Αϊδινιώτης.

Ο αντιδήμαρχος ήταν από τους πρώτους που αντίκρισαν το νεκρό βρέφος στη χωματερή και εμφανίστηκε συντετριμμένος. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά: «Είχα πάθει σοκ. Έφερα στο μυαλό μου την εικόνα του παιδιού μου. Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει».

Περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες του αλλά και των συνεργατών του να εντοπίσουν το βρέφος, ο κ. Αϊδινιώτης υπογράμμισε: «Ανοίξαμε την κάψουλα που περιείχε 15 τόνους συμπιεσμένων σκουπιδιών. Ευτυχώς, το βρέφος ήταν στην αρχή, αλλιώς θα έπρεπε να βγουν όλα τα σκουπίδια. Από τη συμπίεση θα έγινε και περισσότερη ζημιά. Είδα το κεφάλι του συμπιεσμένο, ενώ το χεράκι του εξείχε λίγο».

μωρόειδήσεις τώρανεκρό βρέφοςΒραυρώναξενοδοχείο