Ελλάδα|07.11.2018 09:15

Ελεύθερη η εγγονή για τη δολοφονία της γιαγιάς

Newsroom

Αθώα έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείου μια 33χρονη λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση της δολοφονίας της γιαγιάς της, τον Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της στη Ρόδο. 

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της 33χρονης. Και γι' αυτό την απάλλαξε από κάθε κατηγορία. Έκρινε, όμως, ένοχο τον 30χρονο αδελφό και συγκατηγορούμενό της για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και ληστεία, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε στον 30χρονο την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ποινή κάθειρξης 10 ετών για το αδίκημα της ληστείας, χωρίς ουσιαστικά να του μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί. 

Φραστική επίθεση εναντίον του δικαστηρίου

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 30χρονος «επιτέθηκε» φραστικά προς τον εισαγγελέα της έδρας, καθώς κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε στην παραπάνω ποινή τον περασμένο Μάρτιο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου. Τελικά οι αστυνομικοί απομάκρυναν από την αίθουσα τον 30χρονο και έληξε εκεί το επεισόδιο. Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στη «Ροδιακή» η 33χρονη στο πέρας της διαδικασίας, είπε τα εξής: «Είμαι αθώα! Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη»!

Ρόδοςδικαστήριο