Ελλάδα|13.05.2024 16:04

Βραυρώνα: «Το βρέφος είχε γεννηθεί ζωντανό» - Τι εκτιμά ο ιατροδικαστής

Newsroom

Νέες σοκαριστικές πληροφορίες έρχονται στο «φως» για το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε σε χωματερή στη Βραυρώνα την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εκτίμηση το μωρό φαίνεται πως είχε γεννηθεί ζωντανό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το STAR ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι το μωρό κατά πάσα πιθανότητα γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατός του επήλθε σε δεύτερο χρόνο. Ωστόσο, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών για να επιβεβαιωθεί η πρώτη εκτίμηση και να καταλήξει ο ιατροδικαστής στα τελικό του συμπέρασμα.

Δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος λέει η μητέρα - Απολογείται την Πέμπτη

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο δικηγόρος του πατέρα, Δημήτρης Ζορμπάς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή και στον Δημήτρη Δαμιανό, σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα αποκαλύψει αν το νεκρό βρέφος είχε αποβιώσει κατά τον τοκετό ή μετέπειτα, κάτι που θα καθορίσει και την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου ζευγαριού.

Πολλά ερωτήματα προκαλούν όσα κατέθεσε η μητέρα του μωρού. Φέρεται να υποστήριξε ότι το μωρό το έχασε στα χωράφια μαζεύοντας ελιές. Αυτό, όπως είπε, έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες, σε ένα χωριό που δούλευε έξω από την Αθήνα.

Δεν το έθαψε, μάλιστα, όπως φέρεται να είπε, γιατί η κύηση ήταν στην αρχή και το μόνο που είδε ήταν αίμα.

Η ίδια υποστήριξε επίσης ότι το παιδί το είχε κάνει με τον σύντροφό της με τον οποίο είχε σχέση περίπου 7 μήνες από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και είχε σκοπό μετά τη γέννα να τον παντρευτεί.

Η νεαρή κατηγορείται πως μαζί με τον σύντροφό της σκότωσαν το νεογέννητο παιδί τους και στη συνέχεια ο άνδρας το πέταξε στα σκουπίδια. Νωρίτερα η 24χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού. Ο πατέρας του μωρού έχει λάβει προθεσμία για αύριο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν δεν έχει παραδοθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα, θα ζητήσει νέα προθεσμία.

Τι υποστήριξε ο σύντροφος της

Ο 24χρονος φέρεται να είπε από την πλευρά του ότι γνώριζε εδώ και μήνες ότι η σύντροφός του ήταν έγκυος, αλλά δεν είχαν πάει ποτέ σε γιατρό γιατί δεν είχε υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Επιθυμούσαν και οι δύο την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό σκόπευαν να παντρευτούν, φαίνεται να υποστήριξε ο ίδιος.

Όσο για το τι συνέβη, ισχυρίστηκε πως στις 9 Μαΐου το απόγευμα, δούλευε στην κουζίνα όταν ένας ομοεθνής του τον ειδοποίησε ότι η 23χρονη είναι κλεισμένη επί δύο ώρες στο δωμάτιο και δεν ανοίγει. Τότε όπως είπε ο ίδιος, ανέβηκε στο δωμάτιο και μαζί με άλλους εργαζόμενους έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα.

Η κατάθεση των καμαριέρων

Η εκπομπή μετέδωσε και πληροφορίες για τα όσα φέρονται να κατέθεσαν δύο καμαριέρες που έμεναν στο ίδιο δωμάτιο μαζί με την κατηγορούμενη μητέρα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, η γυναίκα παρέμενε στο χώρο του μπάνιου επι τρείς ώρες με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν και τότε μία καμαριέρα παραβίασε την πόρτα. Είδαν τη γυναίκα όρθια να αιμορραγεί και ειδοποίησαν το σύντροφό της.

Αφού το ζευγάρι ζήτησε να τους αφήσουν για λίγο μόνους, στη συνέχεια ο 24χρονος αποχώρησε, και οι καμαριέρες ειδοποίησαν την υποδοχή του ξενοδοχείου ζητώντας ταξί για να μεταφερθεί η γυναίκα στο νοσοκομείο.

ειδήσεις τώραβρέφοςιατροδικαστήςΒραυρώνα