Ελλάδα|16.05.2024 16:18

Μενίδι: Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης που δολοφονήθηκε

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Γυναικοκτονία στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)

Στη σύλληψη του εν διαστάσει συζύγου της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στο Μενίδι προχώρησε η Αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον φερόμενο ως δράστη στη Φυλή και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 10ετής εφιάλτης της 40χρονης δίπλα στον δράστη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN ο εφιάλτης για την 40χρονη ξεκίνησε το 2013 όπου φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Τότε οι Αρχές συνέλαβαν τον πρώην σύντροφό της και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο τηλέφωνό της είχε εγκατασταθεί και το panic button. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση συνεχόμενης ενδοοικογενειακής βίας είχε φτάσει μέχρι το γραφείο Εισαγγελέα, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για την εγκατάσταση του «κουμπιού πανικού».

Το χρονικό των μηνύσεων

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2018 βγήκε δικαστική απόφαση που απαγόρευε στον δράστη να διαμένει μαζί με το θύμα. Παρόλα αυτά η 40χρονη φαίνεται πως του επέτρεπε να διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 η γυναίκα που δεν άντεχε άλλο την ενδοοικογενειακή βία που βίωνε κατέφυγε στις δικαστικές Αρχές καταθέτοντας νέα μήνυση για απειλή, σωματική βία και εξύβριση. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 7 Μαΐου του 2024 η 40χρονη υπέβαλλε νέα μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία με τον δράστη να συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, το πρώτο δικαστήριο έγινε στις 8 Μαΐου και επειδή δεν προσήλθε το θύμα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν θα είχε σωθεί η ζωή της 40χρονης εάν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ο δράστης είχε κρατηθεί από τις Αρχές. Μάλιστα από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι κάθε φορά προσκόμιζε τα στοιχεία με το ποινικό παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία του πρώην συντρόφου της.

«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κόρη του θύματος φέρεται να είπε σε κοντινό της πρόσωπο ότι «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η κοπέλα έφτασε στο σημείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης και μιλώντας στο τηλέφωνο με δικό της πρόσωπο ακούστηκε να φωνάζει «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά». Και με αυτό το στοιχείο στη διάθεσή της η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για γυναικοκτονία και για τον σκοπό αυτό αναζητά τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγο της 40χρονης, ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.

Μενίδιγυναικοκτονίαδολοφονίαειδήσεις τώρα