Ελλάδα|17.05.2024 14:20

Μενίδι: Ο 50χρονος δεν αφήνει τον γιο να πάει στην κηδεία της μητέρας - «Της έχωσε το κεφάλι στον ασβέστη»

Newsroom

Ο 50χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγο του στο Μενίδι μαχαιρώνοντάς τη στη μέση του δρόμου δεν δίνει τη συναίνεσή του στο ανήλικο γιο του έτσι ώστε να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία.

Ο 50χρονος βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δεν υπογράφει για να επιτρέψει στο παιδί να πάει στην κηδεία

Όπως είπε στο Star ο αδελφός της 40χρονης ζήτησαν ένα έγγραφο από τον εισαγγελέα, ώστε να μπορέσει το ανήλικο αγόρι να περάσει τα σύνορα και να ταξιδέψει για να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τη μητέρα του, όμως η Εισαγγελία απέρριψε το αίτημά του.

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ζήτησα ένα έγγραφο για να μπορέσει το παιδί της αδελφής μου να ταξιδέψει στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας του. Μου είπαν δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο. Τι θα το κάνουμε αυτό το παιδί που είναι ανήλικο; Θα το αφήσουμε μόνο του; Ποιος θα το φροντίσει; Ποιος θα το ταΐσει;», είπε ο αδελφός του θύματος. 

«Της έχωσε το κεφάλι της μες στον ασβέστη»

Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειάς της, Βούλα Δημητριάδου, η κακοποίηση της γυναίκας ήταν συνεχής και επί χρόνια. «Εγώ δεν το έχω ξανακούσει αυτό σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αλλά, χθες, έμαθα από τους συγγενείς της 40χρονης, ότι για να την τιμωρήσει της έβαζε το κεφάλι μέσα στον ασβέστη που είναι ιδιαίτερα καυστικός», είπε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η νύφη της 40χρονης αποκάλυψε πως όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, την ώρα που καθάριζε, πήγε από πίσω της, την άρπαξε από το κεφάλι και της το έβαλε μέσα σε έναν κουβά που περιείχε χλωρίνη.


Κακοποιούσε και τα παιδιά

Ο 50χρονος φέρεται να κακοποιούσε και τα δύο του παιδιά, γι’ αυτό και η 40χρονη αποφάσισε να φύγει μακριά του για να γλιτώσει από τον βάναυσο χαρακτήρα του. 

«Έλεγε στην κόρη του “είσαι κι εσύ π@@να, σαν τη μάνα σου”», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Κάθε εβδομάδα ήμασταν στην αστυνομία. Τον κρατούσαν μία ημέρα, την επόμενη τον βγάζανε. Εμείς το ζούμε αυτό συνέχεια. Του έκανε μήνυση του αδερφού μου. Και την ανιψιά μου έχει απειλήσει και τον αδερφό μου και εμένα, όλη την οικογένεια», είπε ο αδελφός της 40χρονης.

Όπως είπε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών δεν είναι αρκετά. 

«Της έδωσαν το panic button. Αφού ξέρουμε ότι δε δουλεύει. Δηλαδή αν η αδελφή μου το είχε πατήσει, τώρα θα ήταν ζωντανή; Αφού την αιφνιδίασε», τόνισε ο αδελφός της συντετριμμένος. 

Ήλπιζαν ότι τώρα που είχε αγοράσει το σπίτι της και είχε σταθεί στα πόδια της, θα μπορούσε να γλιτώσει, αλλά τελικά ο 50χρονος έκανε πράξη τις απειλές που εκτόξευε εναντίον της τόσο καιρό.

εισαγγελέαςδολοφονίαενδοοικογενειακή βίαγυναικοκτονίαPanic Buttonειδήσεις τώραΜενίδι