Ελλάδα|23.05.2024 22:19

Τα σχολικά γεύματα της ντροπής: Το ριζότο με μυρωδιά χαλασμένου αυγού και η μούχλα στο ψωμάκι

Newsroom

Αδιανόητες καταγγελίες για την ποιότητα των σχολικών γευμάτων που διανέμονται σε μαθητές ανά την Ελλάδα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την μαζική τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν παιδιά στη Λαμία.

Μούχλα σε ψωμί

Περίπου πριν από τρεις μήνες στην Αττική, σημειώθηκε εξοργιστικό περισατικό με το ψωμάκι που μοιράστηκε σε παιδί και ήταν γεμάτο μούχλα. «Όπως ανοίγω, λοιπόν, το ψωμί αυτό, γιατί είναι σφραγισμένα, μοιράζονται σφραγισμένα σε σακουλάκια, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ήταν σε αυτή την κατάσταση. Έπαθα σοκ. Εννοείται η πρώτη αντίδραση ήταν να το πετάξω στα σκουπίδια, αλλά πραγματικά επειδή νομίζω ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις θεώρησα σωστό να το βγάλω μια φωτογραφία. Όταν ρώτησα στο σχολείο τι έγινε με το ψωμί, με διαβεβαίωσαν ότι εκ μέρους τους δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ότι ενδεχομένως η συσκευασία να πήρε κάπου υγρασία. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό, ότι τα παιδιά τρέφονται με μουχλιασμένα ψωμιά. Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα όλο αυτό που συμβαίνει», ανέφερε γονέας μαθητή στο MEGA.

Το ριζότο και ο κιμάς που βρώμαγαν

Πατέρας από το Περιστέρι, ανέφερε τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ: «Έχει τύχει περιστατικό να έχουν φάει τα μακαρόνια και να έχουν διάρροια και τα δύο παιδιά και εκ των υστέρων, αφού τα μύρισα, ο κιμάς είχε μια μυρωδιά».

«Το ριζότο θαλασσινών με τις γαρίδες, το οποίο βρόμαγε, βρομοκοπούσε… Δεν μπορώ να περιγράψω τέτοια μυρωδιά, με το που άνοιγες το νάιλον, η μυρωδιά ήταν χειρότερη από χαλασμένο αυγό», ανέφερε μητέρα μαθητή.

«Βρήκαμε κατσαρίδα στο σάντουιτς»

«Είναι τραγικό. Πραγματικά είναι τραγικό. Είναι κάποιες φορές που δεν τους έχουν φαγητό. Απλά τους έχουν σάντουιτς, το οποίο σάντουιτς είχε κατσαρίδα! Όπως ακριβώς το βλέπετε», καταγγέλλει μητέρα μαθητή από τη Λευκάδα. «Ευτυχώς ήταν η μισή μέσα, η μισή απ’ έξω. Δηλαδή με το που το έφερε το παιδί από το σχολείο, κοντέψαμε να πεθάνουμε». Τράβηξε τη φωτογραφία του σάντουιτς, την ανέβασε στην ομαδική συνομιλία του σχολείου και τηλεφώνησε στον διευθυντή. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως «ήταν ένα ατυχές γεγονός», ότι «δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» και να μην του δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση».