Ελλάδα|24.05.2024 12:11

Ιωάννινα: Στο χειρουργείο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του από 14χρονο συμμαθητή του

Newsroom

Στο χειρουργείο βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου ο 12χρόνος μαθητής, που υπέστη την Τετάρτη διπλό κάταγμα στη γνάθο, μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από 14χρονο συμμαθητή του στο Γυμνάσιο που φοιτούσαν.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα ΕΔΕ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθεί, αν υπάρχουν ευθύνες για το συμβάν από τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει ο σύλλογος των καθηγητών για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρνο. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ολιγοήμερη αποβολή του από το σχολείο έως και οριστική απομάκρυνσή του από αυτό, με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η ΕΔΕ διενεργείται, ενώ είναι σε εξέλιξη και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του 12χρονου, με το διευθυντή του σχολείου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα είναι και οι γονείς του 14χρονου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Όλοι τους συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

μαθητήςσχολείοΓιάννεναχειρουργείοΙωάννινα