Ελλάδα|24.05.2024 14:04

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται φυτική σαντιγί σε σπρέι - Προηγήθηκε καταγγελία

Newsroom

Στην ανάκληση φυτικής σαντιγί σε σπρέι προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς ενώ αναφέρει ότι το προϊόν δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 25/08/2024, διαπίστωσε ότι στην επικολλημένη ελληνική επισήμανση αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, προϊόν: Leha GmbH Γερμανία, Εισαγωγή: ΒΙΟΫΓΕΙΑ ΕΠΕ, Αργυρουπόλεως 6, Άγιος Στέφανος», ενώ στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρία Σκλαβενίτης η οποία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της.
Καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤΑνάκληση προϊόντοςειδήσεις τώρα