Ελλάδα|24.05.2024 18:31

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μου έχει τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου σαν της Μαλένας» - Λύγισε η πρώην διευθύντρια του ογκολογικού

Newsroom

Περιγράφοντας ένα παιδί με εξαιρετική κλινική εικόνα και χαρακτηρίζοντας απρόσμενο το θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη κατέθεσε η πρώην διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Μαργαρίτα Μπάκα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η ίδια χαρακτήρισε τον θάνατο ως ένα από τα «πιο συγκλονιστικά περιστατικά της καριέρας».

«Η Μαλένα δεν είχε κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας»

Με πήραν και μου είπαν «έφυγε η Δασκαλάκη». Έμεινα άναυδη. Εμένα 40 χρόνια δεν μου είχε τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου ή θανάτου που να μην έχω κλινική εικόνα πριν» είπε σύμφωνα με το dikastiko.gr και συνέχισε αποκλείοντας το ενδεχόμενο το παιδί να είχε υποστεί ηπατική ανεπάρκεια. «Η Μαλένα δεν είχε κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Με ηπατική ανεπάρκεια κάνεις σύγχυση, κώμα, συνήθως ίκτερο. Δικό μας παιδί δεν έχει κάνει με τη θεραπεία ηπατική ανεπάρκεια. Είναι αδύνατον πώς να το κάνουμε;».

Η γιατρός λύγισε αναφερόμενη στην ημέρα θανάτου του παιδιού. «Πήγα στο νοσοκομείο, είχαν τελειώσει όλα με το παιδί. Έκανα το σταυρό μου και σκέφτηκα από εκεί που είναι θα μας προστατεύει. Συνάντησα τους γονείς της, ήταν θλιμμένοι, στεναχωρημένοι. Τους είπα πως δεν περίμενα να συμβεί αυτό. «Γιατί περιμέναμε εμείς;» μου απάντησαν. Αυτό το γεγονός ήταν από τα πιο συγκλονιστικά της καριέρας μου δεν μου έχει ξανασυμβεί. Δεν είδα κάποιους ανθρώπους θυμωμένους. Δε συνάντησα γονείς που να είναι στα πατώματα, συνάντησα γονείς που να στέκονται αλλά θλιμμένους. Ήταν νορμάλ. Τι να σας πω;».

Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποια σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας…

Μάρτυρας: Ρώτησα την κυρία Νικήτα. Αν υπήρχε περίπτωση να έγιναν κατά την ανάνηψη. Μου απάντησε «βεβαίως μπορεί, εκείνες οι στιγμές είναι δύσκολες». Όμως δεν τις θυμόνταν τις αμυχές.

«Οι εξετάσεις της ήταν άριστες» είπε η παιδίατρος

Προηγουμένως, είχε καταθέσει στο δικαστήριο η παιδίατρος Μαρίνα Σερβιτζόγλου. «Οι εξετάσεις της ήταν άριστες, δεν ήταν το παιδί που έβλεπες τις εξετάσεις του και προβληματιζόσουν. Η λευχαιμία της ήταν χαμηλού κίνδυνου καλής πρόγνωσης», τόνισε η γιατρός η οποία είχε κάνει μυελόγραμμα στο παιδί.

Πρόεδρος: Κάτι άλλο εσείς θυμάστε για τη Μαλενα; Τι μάθατε για τον θάνατο της;

Μάρτυρας: Ήταν σοκαριστικό για όλους και δεν είναι τυχαίο όταν μας το είπαν όλοι λέγαμε ότι κάνανε λάθος όνομα. Είχαμε ένα παιδάκι τελικού σταδίου και νομίζαμε ότι λέγανε για αυτό. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί τρεις ώρες δεν μπορούσες να το πάρεις από τον παιδότοπο. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Όλους μας σόκαρε είμαστε άνθρωποι.

Και αυτή η μάρτυρας απέκλεισε την ηπατική ανεπάρκεια εξηγώντας πως θα είχε συμπτώματα. «Δεν βγάζει νόημα η ηπατική ανεπάρκεια, ο θάνατος της ήταν αιφνίδιος και δεν συνάδει με θάνατο από ηπατική ανεπάρκεια θα έπρεπε αιματολογικά να είχαμε δει κάτι θα έπρεπε να έχουμε ένα άρρωστο παιδί που δεν θα μπορούσε να φάει. Εδώ το παιδί έτρωγε και έπαιζε τρεις ώρες πριν ήταν ένα ζωηρό παιδάκι. Ηπατική ανεπάρκεια σημάνει κούραση, κακουχία. Το παιδί θα είχε μια όψη πάσχοντος…».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου.

ειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκουδίκη