Ελλάδα|26.05.2024 22:57

Κρήτη: Συνεχίζεται ο σάλος – Με προσωπική απόφαση του Μητροπολίτη δεν «διαβάσαν» τη 17χρονη στην κηδεία της

Newsroom

Αγανάκτηση επικρατεί στην Κρήτη, μετά την απόφαση της τοπικής Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο την ώρα της κηδείας της άτυχης 17χρονης που βρήκε το θάνατο πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το neakriti.gr, η απόφαση ήταν το ίδιου του Μητροπολίτη, ο οποίος έστειλε έναν απεσταλμένο για να διαπιστώσει ότι η εντολή που έδωσε θα εκτελεστεί κατά γράμμα.

Ετοιμαζόταν να σηκώσουν πανό κατά του Mητροπολίτη

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο ένας αντιδήμαρχος και δύο-τρία άτομα από το χωριό προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, που ωστόσο ήταν ανένδοτοι στο να «διαβαστεί» το άτυχο κορίτσι. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ δημάρχου Χερσονήσου και του ίδιου του Μητροπολίτη που δεν τελεσφόρησαν. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού, σεβόμενοι τη δύσκολη ώρα, δεν προχώρησαν σε εντονότερες διαμαρτυρίες όπως για παράδειγμα να σηκώσουν πανό κατά του Μητροπολίτη την ώρα της κηδείας, όπως είχαν σχεδιάσει.

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο νεκροταφείο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε παπάς, καθώς ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε. Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και έκαναν τον χαιρετισμό στη σορό της Νικολέτας και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος, και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο.

Δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοχειρίας

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Νικολέτας, επίσημο πόρισμα ότι πρόκειται για αυτοχειρία ακόμη δεν υπάρχει, με την οικογένειά της να αμφισβητεί κάτι τέτοιο. Σημείωμα στο σπίτι ή πάνω στη 17χρονη δεν έχει βρεθεί.

Το μοιραίο περιστατικό συνέβη μετά τις γραπτές εξετάσεις στο σχολείο, όπου η 17χρονη έγραψε και έφυγε νωρίτερα από το σχολείο. Στο Λύκειο που φοιτούσε η 17χρονη μετέβη κλιμάκιο ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του ΚΕΔΑΣΥ, ενώ οι σχολικές εξετάσεις συνεχίζονται, παρά το τραγικό συμβάν...

ΚρήτηΒΟΑΚγέφυραθάνατοςειδήσεις τώρα