Ελλάδα|27.05.2024 13:38

Tελικός Conference League: «Σάρωσε» η ΕΛΑΣ την OPAP Arena, «αστακός» η περιοχή - Αυτά είναι τα δρακόντεια μέτρα

Newsroom

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα η «σάρωση» του γηπέδου, OPAP Arena, όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Conference Leage, μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ελέγχθηκε από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας ΤΕΕΜ και τους σκύλους της ΕΛΑΣ. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η περίμετρος ασφαλείας που έχει στηθεί και έχει ελεγχθεί φυσικά. Ελέγχθηκαν, επιπλέον, οι έξοδοι κινδύνου και ασφαλίστηκαν επίσης.

Ταυτόχρονα, έχουν πραγματοποιηθεί και διάφορες δοκιμές στο γήπεδο για τη λειτουργία του, παρουσία της ΕΛΑΣ.

Ο δήμος, από την πλευρά του, ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων και από την πλευρά της ΕΛΑΣ του εγγράφου στους κατοίκους. Το άλσος, το οποίο επίσης ελέγχθηκε εξονυχιστικά, φυλάσσεται μόνιμα πλέον από Αστυνομία, Ασφάλεια και Πολιτική Προστασία.

120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο

Για πρώτη φορά θα υπάρχει παρουσία της Πυροσβεστικής, με πεζοπόρο τμήμα, εντός γηπέδου σε κάθε θύρα και κάθε κερκίδα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ακόμη κι αν πέσει κάτι μέσα στο γήπεδο, π.χ. κροτίδα, θα το απομακρύνουν επί τόπου οι πυροσβέστες, γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Την ίδια ώρα, εναέρια μέσα τα οποία θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί πού θα μπουν τα αντι-drones.

Aπό πλευράς μέτρων, έχει εξασφαλιστεί το τι θα γίνει και με νοσοκομεία σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μαζική μεταφορά ασθενών.

Σήμερα αναμένεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς να ανακοινώσουν τι ώρα δεν θα είναι ανοιχτοί οι σταθμοί για τον κόσμο, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση θα υπάρχει σε δρομολόγια λεωφορείων κ.λπ.

Στους αστυνομικούς που θα καλύψουν τα μέτρα, ανάλογα φυσικά με το σημείο στο οποίο έχουν οριστεί, έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες ενεργειών.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, αυτή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα προσέλθουν. Στα λεωφορεία και στα τρένα με τα οποία θα μεταβούν στα γήπεδα οι φίλαθλοι δεν θα μπει κανείς χωρίς εισιτήριο και ταυτότητα. Πριν την είσοδο του οποιουδήποτε στο γήπεδο θα γίνει σωματικός έλεγχος σε όλα τα σημεία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η μορφή του εισιτηρίου δεν επιτρέπει την πλαστογράφησή του. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο εισιτήριο, ένας γραμμωτός κώδικας ασφαλείας, ο οποίος δεν αντιγράφεται.

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραΕΛΑΣΦιορεντίνα