Ρουβίκωνας: Έξι μήνες με αναστολή σε ηγετικό στέλεχος – Είχε κάνει ανάρτηση για την αστυνομία έξω από το ΒΟΞ
NewsroomΈνοχος για το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικου χαρακτήρα, κρίθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο το στέλεχος του «Ρουβίκωνα» που είχε συλληφθεί μετά από αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αστυνομική παρουσία έξω από το ΒΟΞ στα Εξάρχεια.
Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.
Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία που του απαγγέλθηκε αρχικά, η οποία αφορούσε διέγερση σε τρομοκρατική πράξη βάση του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα.
Η απόφαση του δικαστηρίου για μετατροπή της κατηγορίας ελήφθη μετά από ανάλογη εισαγγελική πρόταση .
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε αθώος, ενώ ανέφερε πως πρόθεση του για τις ενέργειες του ήταν μόνο να διεκδικήσει " το δίκαιο και τη νομιμότητα".
- Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριαλένα Κάρμπουρη - Η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο
- Στη Βουλή η αφίσα με τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη - Η παρέμβαση Μενδώνη και οι ενστάσεις Κωνσταντοπούλου
- Περιστέρι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον σύζυγό της
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της 20χρονης Χριστίνας - Καταγγελίες για 10 ασθενοφόρα στο πάρτι