Ελλάδα|09.04.2019 12:26

Κόντρα μεταξύ Χατζηγεωργίου και Κούβελα - Καταγγελίες για προβακάτσια

Newsroom

Άπειρη χαρακτήρισε την υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κούβελας, αναφορικά με την αποχώρησή της από την χθεσινή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Παπαγεωργίου.

«Μένω έκπληκτος που επιμένει σε αυτήν την άθλια ανακοίνωση που έβγαλε στη συνέχεια της αποχώρησης της από την εκδήλωση. Κατά την γνώμη μου η αποχώρησή της ήταν προϊόν της απειρίας της, της δυσκολίας της να διαχειριστεί την κατάσταση και όχι σε κάποια επίθεση που δέχτηκε όπως λέει», είπε ο Δημήτρης Κούβελας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη το πρωί της Τρίτης..

«Ξεκίνησε τον χαιρετισμό και 5 λεπτά αργότερα αφού περιμέναμε υπομονετικά να δούμε αν θα μπει στο θέμα της εκδήλωσης που ήταν οι μεγάλοι  ευεργέτες και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφού μας μίλησε για το πόσο άθλια ήταν η πολιτική των προηγούμενων  κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας και πόσο μαγικά γίνονται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας ομολογώ ότι δεν συγκρατήθηκα και αναφώνησα «Για το νοσοκομείο θα μιλήσετε; Αυτή ήταν η δίκη μου συμμετοχή μου στην αναστάτωση που προκλήθηκε. Αυτό που έγινε δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφει η Χατζηγεωργίου», πρόσθεσε ο κ. Κούβελας.

Τι λέει η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης

Μιλώντας από την πλευρά της σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η υφυπουργός επισήμανε ότι έγινε δέκτης χυδαίων, σεξιστικών και υβριστικών χαρακτηρισμών τονίζοντας παράλληλα ότι το Ίδρυμα Παπαγεωργίου έπρεπε να την προστατεύσει. 

«Ανέβηκα στο βήμα και δέχθηκα κατά την άποψή μου αισχρούς χαρακτηρισμούς από το κοινό, το οποίο δεν ήταν τυχαίο. Ήταν και αυτοί προσκεκλημένοι και συγκεκριμένοι άνθρωποι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από τη ΝΔ, οι οποίο με έβριζαν χυδαία και με καλούσαν να κατέβω από το βήμα. Απευθύνθηκα στο κοινό αν μπορώ να συνεχίσω, αυτό δεν έγινε δεκτό. Ζήτησα από το ίδρυμα Παπαγεωργίου να με προφυλάξει, ούτε αυτό συνέβη οπότε αυτό που όφειλα να κάνω για να σεβαστώ κυρίως τον εαυτό μου αλλά και να σεβαστώ την εκδήλωση ήταν να αποχωρήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χατζηγεωργίου.

Σε ότι αφορά την κριτική που ασκείται ότι στην ομιλία της αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο στην ουσία της εκδήλωσης που ήταν το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και άρχισε να μιλά για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, η κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι πρόλαβε να πει μόνο για 2,5 εκατ.ανασφάλιστους που έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την κατάργηση του εισιτηρίου εισόδου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. «Δεν πρόλαβα να πω τίποτα άλλο, Ήθελα να πω ότι το Παπαγεωργίου είναι ένα νοσοκομείο που κάλυψε τις ανάγκες της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας αλλά επίσης δεν μπορούσα να μην αναφερθώ στην πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό προφανώς δεν ήθελαν να το ακούσουν οι παρευρισκόμενοι» σημείωσε.

Σημείωσε ότι ακούγονταν οι χαρακτηρισμοί από άτομα που ήταν ακροβολισμένα, γνωστά στελέχη της ΝΔ, κατονομάζοντας και πάλι τον Δημήτρη Κούβελα.

Ελευθερία ΧατζηγεωργίουΔημήτρης ΚούβελαςΥΜΑΘ