Μετέωρα: Τι προβλέπεται για τον δημόσιο υπάλληλο που δεν πήγε δουλειά για 13 χρονιά - Ποιοι έχουν την ευθύνη
NewsroomΤον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες η είδηση ότι δημοτικός υπάλληλος στα Μετέωρα είχε να εμφανιστεί στη δουλειά του για 13 ολόκληρα χρόνια, σε μια υπόθεση που ήρθε να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις χρόνιες παθογένειες στο δημόσιο.
H υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νέος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ξεκίνησε ελέγχους στις υπηρεσίες του Δήμου για να διαπιστώσει ποιοι δεν έρχονται στη δουλειά τους.
Τότε, διαπιστώθηκε πως πριν λίγες μέρες επέστρεψε κανονικά για δουλειά και υπάλληλος που… είχε πάρει αναρρωτική άδεια το 2011 και εκ τότε αγνοούταν.
Η ποινή για τον υπάλληλο και η ευθύνη
Μιλώντας στο Τώρα Μαζί και στο OPEN νομικός και μέλος του ΑΣΕΠ, Παναγιώτης Καρατσούλης, εξήγησε πως όταν ένας δημόσιος υπάλληλος δεν πηγαίνει στη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται απόλυση.
Ο ίδιος επεσήμανε πως «είναι πολύ αυστηρές και συγκεκριμένες οι προβλέψεις του δημοσιουπαλληλικού κώδικα για το πότε και πόσο μπορεί να πάρει κανείς αναρρωτική άδεια. Πώς γίνεται η διακρίβωση, εάν έχει κάποιο μόνιμο πρόβλημα».
«Το Δημόσιο μπορεί να ζητήσει να πάρει πίσω τα λεφτά του, τώρα τι θα πάρει και αν θα πάρει είναι άλλη κουβέντα» σχολίασε και συμπλήρωσε πως «ευθύνη έχει πρώτα ο ίδιος ο υπάλληλος, έπειτα ο άμεσα προϊστάμενος του. Δηλαδή, αν υπήρχε προϊστάμενος τμήματος που έλεγχε την παρουσία. Ευθύνη έχει ο διευθυντής, εάν υπάρχει και φυσικά ο Δήμαρχος».
- Συνεχείς εκρήξεις σε όλο το Ιράν - Ισοπεδώθηκε το κτίριο όπου συνεδρίαζαν για τον νέο Ανώτατο Ηγέτη
- Θες τραπεζικό λογαριασμό; Πλήρωσε: Έως και 341 εκατ. ευρώ πάνω τα έσοδα των τραπεζών
- Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος: Οι δύο απαντήσεις που έγιναν viral
- Συγκλονίζει ο Δημήτρης Ιτούδης: «Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από έκρηξη στα 700 μέτρα από το διαμέρισμά μου»