Ελλάδα
|
23.06.2024 08:58
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Άνδρο - Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο
NewsroomΧωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (22/6) το μεσημέρι σε δασική έκταση περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο.
Η πυρκαγιά απειλούσε κατοικίες και στις 13:13 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.
Λίγο μετά το απόγευμα όμως οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, μαζί με ενισχύσεις που εστάλησαν από την Αθήνα κατάφεραν να την περιορίσουν και πλέον παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.
Στην πυρκαγιά στην Άνδρο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εθελοντές με 7 οχήματα.
Διαβάστε ακόμη
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής