Φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου: Χωρίς ενεργό μέτωπο
NewsroomΧωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που έπληξε τα Ακούμια στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.
Τα νεότερα
Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ σταδιακά οι δυνάμεις αποσύρονται από την καμένη γη, όπου η φωτιά άφησε πίσω της εκατοντάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής, θαμνώδους και κάποια γεωργικής, κατεστραμμένα. Η αναζωπύρωση νωρίς το μεσημέρι νότια των Ακουμίων κινητοποίησε εκ νέου την πυροσβεστική, εθελοντές και κατοίκους, υπό το φόβο να μην πληγούν λόγω των ανέμων οικισμοί και τουριστικά καταλύματα. Τελικά η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως.
Σχετικά με τη φωτιά στα Τρία Μοναστήρια η οποία ξεκίνησε και διατηρήθηκε εντός του Φαραγγιού στην Ευλιγιά, βρίσκεται αυτή την ώρα σε μερικό έλεγχο με τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες να ελέγχουν και να δρουν σε περίπτωση ζωηρής αναζωπύρωσης. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει αισθητά και σε ολόκληρη την Κρήτη δεν υπάρχει κάποια άλλη φωτιά.
- Φαρμακοποιός «Χάιζενμπεργκ» έστησε παράνομο εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων στο Χαλάνδρι - Διεθνής διακίνηση και «χρυσά» κέρδη
- Το Ελ Νίνιο ξεκίνησε επισήμως: «Μια θανατηφόρα προειδοποίηση» - Ανησυχίες για ακραία καιρικά φαινόμενα
- Τραμπ: «Έχουμε συμφωνία με το Ιράν, ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο οι υπογραφές» - Διαψεύδουν ιρανικές πηγές και Φρουροί της Επανάστασης
- Μουντιάλ 2026: Φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Αζτέκα με λάμψη από Σακίρα!