Σίκινος: Δικαστικές έρευνες στη Γαλλία για την εξαφάνιση των τουριστριών
NewsroomΣτην εξαφάνιση στη Σίκινο των δύο Γαλλίδων τουριστριών, της Μαρί-Πιερ Αρφέλ και της Φρανσουάζ Μπουτό, οι οποίες εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής, αναφέρεται στο σημερινό της φύλο η γαλλική εφημερίδα Liberation.
«Δεν ξεπερνά τα όριά της»
Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο γιος της Μπουτό, Φρεντερίκ Ζιλ, δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό οτι η μητέρα του «είναι άνθρωπος που δεν ξεπερνά τα όριά της και δεν θα πήγαινε σε ένα μονοπάτι που ήταν πολύ επικίνδυνο γι' αυτήν ή πολύ μακρινό ή πολύ ζεστό" ενώ μια φίλη της Αρφέλ, η Λορί Ντελμά, αναφέρει πως έχοντας ήδη κάνει πεζοπορία μαζί της, γνωρίζει πως ήταν προετοιμασμένη για όλα και ότι ‘'η τσάντα της ήταν πάντα γεμάτη με μπάρες δημητριακών, ποτά και φυσικά κουτί πρώτων βοηθειών».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια «αντίστοιχη έρευνα» με την Ελλάδα έχει ξεκινήσει στη Γαλλία από την εισαγγελία του Ντραγκινιάν για την Αρφέλ και από την εισαγγελία της Ρεμς για την Μπουτό, ενώ συγγενείς των δύο Γαλλίδων αναφέρουν ότι «εθελοντές και σκυλιά αναζήτησης από την περιοχή Αλπ Μαριτίμ της Γαλλίας είναι έτοιμοι να φύγουν για να συνδράμουν στις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας».
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του οπαδού του ΠΑΟΚ από οπαδό του Άρη στη Θεσσαλονίκη
- Το μήνυμα όξυνσης του πολέμου από τον Μοντζντάμπα Χαμενεϊ, η σκληρή πραγματικότητα και η παγίδευση του Τραμπ
- 130 χρόνια ιστορίας «θάφτηκαν» από τις κατολισθήσεις και την αδιαφορία - Πώς φτάσαμε στο κλείσιμο του Οδοντωτού Καλαβρύτων
- Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ που άδειασε τον Βορίδη και δικαίωσε τον Βάρρα, η απειλή του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα προγνωστικά για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ