ΑΠΘ: Υποδέχεται 34 πρυτάνεις από τα Βαλκάνια την Τετάρτη
NewsroomΜε τη συμμετοχή 34 πρυτάνεων από 44 Πανεπιστήμια και 10 χώρες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων με θέμα «Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα Βαλκάνια: Ο Ρόλος των Πανεπιστημίων.
Οι θεματικοί άξονες του BUA 2019, θα είναι οι Βαλκανικές Σπουδές, τα Ευρωπαϊκά Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Δίκτυα, οι Ερευνητικές Συνεργασίες, στις σύγχρονες προσεγγίσεις στη Γεωπονία και τη Δασολογία, η Αειφόρος Ανάπτυξη, η Διασφάλιση της Ποιότητας και η πιστοποίηση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν οι Κοσμήτορες των Σχολών Επιστημών Υγείας, καθώς και οι Κοσμήτορες των Σχολών Οικονομικών Επιστημών των Ιδρυμάτων-μελών της BUA.
Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, Πρέσβης επί τιμή, Μιχαήλ Β. Χρηστίδης (BSEC-Black sea Economic Cooperation), o Πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA-European Universities Association), Καθηγητής Rolf Tarrach, και ο Πρόεδρος του Δικτύου SDSN-Black Sea, Καθηγητής Νικόλαος Θεοδοσίου.
Την Τρίτη 16 Απριλίου, θα διεξαχθεί το workshop με θέμα «Διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση», με κύριους ομιλητές τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας & Πιστοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ), Καθηγητή Παντελή Κυπριανό, και τον ομόλογό του της Τουρκίας, Καθηγητή Muzaffer Elmas.
Η 5η Ετήσια Συνάντηση των Πρυτάνεων της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Η Ένωση Βαλκανικών Πανεπιστημίων αριθμεί περισσότερα από 60 μέλη από 11 χώρες. Στόχος της είναι η υλοποίηση ενός ενιαίου οράματος που θα αφορά το μέλλον των Πανεπιστημίων στα Βαλκάνια, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες της κάθε περιοχής και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητές της.
- Στον «αέρα» η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν: Γιατί οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης μπλοκάρουν τις συνομιλίες - Οι όροι του Τραμπ και τα «αγκάθια»
- Πανελλήνιες 2026 - ΕΠΑΛ: Χωρίς δυσκολία τα θέματα που έπεσαν στα Νέα Ελληνικά - Οι απαντήσεις
- «Επιχείρηση Θερισμός»: Πώς το ελληνικό FBI ξερίζωσε τη μαφία των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αίσιο τέλος: Βγήκαν και οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι από το πλημμυρισμένο σπήλαιο - Το χρονικό της δραματικής διάσωσης