Ελλάδα|12.04.2019 15:31

Υπόθεση Novartis: Προθεσμίες παίρνουν τα 5 μη πολιτικά πρόσωπα

Σοφία Σπίγγου

Προθεσμίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις παίρνουν από το πρωί τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

Και οι πέντε έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, ενώ μέσω  των συνηγόρων τους, ζητούν και παίρνουν προθεσμία για μετά το Πάσχα προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας. 

Στα πέντε πρόσωπα βρίσκονται μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της απιστίας αλλά και στελέχοι της διαφημιστικής, που καλούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματός καθώς η εταιρία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Novartis

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεσες εξελίξεις και σε ότι αγορά τα πέντε πολιτικά πρόσωπα σε βάρος των οποίων η έρευνα συνεχίζεται.

Μάλιστα, οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να έρθουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οπότε και αναμένεται κάποιες δικογραφίες να πάρουν το δρόμο για το αρχείο. 

Την ίδια ώρα, καμία παράνομη συναλλαγή ή συνδιαλλαγή με πολιτικά πρόσωπα υποστηρίζει είχε ο εκδότης και διαφημιστής που κλήθηκε ως ύποπτος στην υπόθεση Novartis. Μάλιστα, μέσω ο συνήγορος του ανέφερε ότι: 

«Δεν υπάρχει καμία υπετιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου(δηλαδή οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών). Επίσης δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές, όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας μου στη Novartis. Ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό προσωπο, δεν ειχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό προσπωπο, πολλω δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα. Τη σχέση του με τον κ.Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis θα την εξηγήσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Novartis