F-35: Αποστέλλεται στις ΗΠΑ η επιστολή αποδοχής για τα μαχητικά 5ης γενιάς
NewsroomΑκόμη ένα βήμα γίνεται για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την αγορά των F-35. Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να σταλεί στην αμερικανική κυβέρνηση επιστολή αποδοχής (LOA) από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων η υπογραμμένη επιστολή αποδοχής, σηματοδοτώντας την έναρξη του προγράμματος προμήθειας F-35 για την Πολεμική Αεροπορία.
Η Ελλάδα θα αποκτήσει σε πρώτη φάση 20 F-35A Lightning II. Πρόκειται για τη διαμόρφωση συμβατικής απo-προσγείωσης και τον εξοπλισμό υποστήριξης, συνολικού κόστους 3,47 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή η καταβολή των δόσεων θα είναι οπισθοβαρής και, εκτός από την προβλεπόμενη προκαταβολή, η αποπληρωμή θα ξεκινήσει από την ημέρα παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους.
Παράλληλα, η Αθήνα διατηρεί το δικαίωμα παραγγελίας ακόμη 20 μαχητικών 5ης γενιάς, ώστε να δημιουργήσει και δεύτερη Μοίρα F-35, προαίρεση την οποία η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται να ασκήσει μετά το 2030, δηλαδή μετά την ενεργοποίηση της πρώτης Μοίρας υπερσύγχρονων αεροσκαφών.
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις