Η λειψυδρία «στεγνώνει» και την Αχαΐα: «Του χρόνου δεν θα υπάρχει καθόλου νερό να πιούμε»
NewsroomΗ λειψυδρία φαίνεται πως είναι ένα από τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, με αρκετές περιοχές να κινδυνεύουν ήδη με ξηρασία.
Μία από αυτές η Αχαΐα και περιοχές όπως η Κλειτορία, όπου περνούσε η πηγή του ποταμού Αροάνιου. Στο ίδιο σημείο είχε κατασκευαστεί και το ανάλογο φράγμα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι σε λίγο δεν θα έχουν πόσιμο νερό.
«Του χρόνου δεν θα υπάρχει καθόλου νερό για να πιούμε»
«Του χρόνου δεν θα υπάρχει καθόλου νερό για να πιούμε, όχι για ύδρευση» δήλωσε κάτοικος της περιοχής Κλειτορία, με τη λειψυδρία να πλησιάζει, καθώς οι πηγές του Αροάνιου ποταμού στεγνώνουν.
«Επηρεάζει τη γεωργία, τα περιβόλια, τις ντομάτες, τις πατάτες» είπε άλλος κάτοικος της περιοχής, με την κατάσταση στο Πλανητερό να μην διαφέρει αρκετά σε σχέση με τους «γείτονές» του.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στον Λάδωνα τονίζουν πως «το νερό που διερχόταν από το ποτάμι, έχει μειωθεί κατά 50%. Κινδυνεύει πέρα από την αγροτική καλλιέργεια και την κτηνοτροφία και ο τουρισμός».
- Ρούμπιο από Πνύκα: Η Ελλάδα υπόδειγμα συμμάχου - Οι Έλληνες μάς χάρισαν την ίδια την Ιστορία
- «Ήμουν ένα μπαλάκι μεταξύ του Καμπούρη και της παρέας του» - Τι λέει η πρώην εργαζόμενη που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα
- «Πορτοκαλί Πανώλη»: Γυμνό άγαλμα του Τραμπ τοποθετήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
- «Πάμε κόντρα κι όπου βγει»: Η Βίσση, ο Καρβέλας και ο Φοίβος που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή