Θεσσαλία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σπίτια - Η λεία ξεπερνά τα 20.000 ευρώ
NewsroomΠέντε μέλη εγκληματικής ομάδας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η εξιχνίαση των υποθέσεων έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τέσσερα μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023 για κλοπές σε σπίτια στην Κοζάνη.
Οι πέντε δράστες, ηλικίας 23,25,32, 41 και 53 ετών, είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή αξίας άνω των 20.150 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα, ενεργώντας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού παραβίαζαν είτε με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις κύριες εισόδους ή παράθυρα οικιών, είτε με θραύση υαλοπινάκων εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας απ' αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά, διάφορα τιμαλφή και διάφορα χρηματικά ποσά.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
- «Άπιαστο όνειρο» για τον Τραμπ η συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Ελλάδα και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ
- «Το "παιδί" έχει όνομα, Κλεομένης»: Έρχονται στοιχεία που θα «ρίξουν φως» στη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ
- Απεργία των ταξί από την Τρίτη έως και την Παρασκευή στην Αττική
- Έξι χρόνια από τον εφιαλτικό Μάρτη - «γδάρτη» που χάθηκε μία Καλαμάτα και κυκλοφορούσαμε με άδεια μέσω sms