Φωτιά στο Όρβηλο Όρος: Οργή και απόγνωση – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου
NewsroomΣυνεχίζει να καίει για ακόμη μια ημέρα – για σχεδόν ένα μήνα- η καταστροφική φωτιά στο Όρβηλο όρος προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους του νομού Σερρών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
«Καίει παρθένο και προστατευόμενο δάσος»
Στην μηνυτήρια αναφορά του, καταγγέλλεται πως η φωτιά «κατακαίει επί ένα σχεδόν μήνα παρθένο και προστατευμένο δάσος, χωρίς να υπάρξει, καμία σοβαρή προσπάθεια αναχαίτισης ή κατάσβεσης της πυρκαγιάς».
«Στο δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι της ακριτικής μας περιοχής στα βόρεια σύνορά μας, αλλά μαζί με αυτούς και όλοι οι Σερραίοι, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι» σημειώνει.
«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδοθούν ευθύνες για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή» δηλώνει με ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου.
Πέρασε στη Βουλγαρία η φωτιά
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η φωτιά πέρασε και στη Βουλγαρία ενώ το μεγάλο πρόβλημα για την αντιμετώπισή της είναι ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αφού υπάρχει μη χαρτογραφημένο ναρκοπέδιο και έχουν σημειωθεί εκρήξεις.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, η φωτιά σιγοκαίει έρπουσα, χωρίς φλόγα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν όπου και στο βαθμό που μπορούν.
- Σε άλλο χώρο της δίκης των Τεμπών πάνε τους συγγενείς - Απαγορεύονται τα βίντεο και οι φωτογραφίες
- Κακοκαιρία Erminio: Κλείσιμο των σχολείων αποφάσισαν δύο Δήμοι της Αττικής - Επανεξέταση απόψε από την Περιφέρεια Αττικής
- Πρωτοφανές: Είχαν δεκάδες κοτόπουλα, κατσίκες και ερίφια σε ταράτσα 16ώροφου κτιρίου στους Αμπελόκηπους
- Μοναδικό φαινόμενο: Έρχεται ολική έκλειψη ηλίου - Η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και 100 χρόνια