Σεισμός στη βόρεια Εύβοια: Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων
NewsroomΣεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρεια Εύβοια με τη δόνηση να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,4 χιλιόμετρα.
Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό
Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤNews εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε.
Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
«Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
- «Όργιο» παρανομιών με botox, υαλουρονικό και βλαστοκύτταρα: Τι βρήκε το MedWatch - Έρευνες για Πατούλη και Καρυστιανού
- «Ο Μαζωνάκης δεν είναι καλά»: Τι αποκάλυψε νοσηλεύτρια του ιατρείου που κατέθεσε πρώτη φορά
- Υγρά απόβλητα εταιρείας στη Μεταμόρφωση κατέληγαν στον Κηφισό - Συνελήφθη 55χρονος
- AI vs IKEA: Τι έγινε όταν έβαλαν την Τεχνητή Νοημοσύνη να συναρμολογήσει τα έπιπλα που κανείς μας δεν μπορεί;