Ελλάδα|05.09.2024 08:30
Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός - Μαζεύτηκαν 270 τόνοι νεκρών ψαριών!
NewsroomΜια εβδομάδα μετά την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στον Παγασητικό κόλπο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι οι ακτές έχουν καθαριστεί σχεδόν πλήρως.
Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 270 τόνοι νεκρών ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης
Ωστόσο, η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι αναλύσεις του ΕΟΔΥ.
Διαβάστε ακόμη
- Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Οι πρώτες απώλειες για τις ΗΠΑ - Πολύνεκρη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ενεργοποιήθηκε το «Iron Dome»
- «Πόλεμος» Σαμαρά - Μαξίμου: Η Chevron, το «κλειδί» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το σχέδιο για το νέο κόμμα
- «Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου»: Ιρανή άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
- Μια φανέλα, μια ιστορία, ένας αιώνας ζωής - Τα αποκαλυπτήρια της εντυπωσιακής επετειακής εμφάνισης για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ