Ελλάδα|15.04.2019 17:35

Ethiopian Airlines: Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα επιζώντος (vid)

Newsroom

Συγκλονίζει η ιστορία του Αντώνη Μαυρόπουλου, του Έλληνα επιβάτη της μοιραίας πτήσης της Aithiopian Airlines που κατέπεσε, παρασέρνοντας στο θάνατο επιβάτες και πλήρωμα.

Ο κ. Μαυρόπουλος ως εκπρόσωπος μιας από τις εταιρείες που θα αναλάβουν τις μελέτες για την κατασκευή Βιοαποβλήτων, μίλησε για τα όσα σοκαριστικά έζησε και για τις συμπτώσεις που του έσωσαν τη ζωή. Τη μέρα που έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος ερχόταν από Αντισαμπεμπα για να επιβιβαστεί στην πτήση για Ναϊρόμπι προκειμένου να συμμετάσχει στο μεγάλο συνέδριο του ΟΗΕ για το περιβάλλον .

Από την εταιρεία τον είχαν ενημερώσει ότι μόλις αποβιβαζόταν από το αεροπλάνο θα τον περίμενε ένας άνθρωπος προκειμένου να τον οδηγήσει στην πύλη και απλά του είπαν να έχει τις βαλίτσες μαζί του. Αφού διαπίστωσε ότι δεν τον περίμενε κανείς κατευθύνθηκε μόνος του προς την πύλη Α12 για Ναϊρόμπι. 

Εκεί όμως είδε ότι η πύλη είχε είδη κλείσει και μάλιστα με λουκέτο καθώς το αεροδρόμιο δεν διαθέτει σύγχρονα συστήματα. Εκείνη την ώρα εκνευρίστηκε και άρχισε να διαμαρτύρεται καθώς είχε ήδη βγάλει εισιτήριο. Τελικά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας του είπε ότι το λάθος ήταν δικό τους καθώς ο άνθρωπος που θα τον συνόδευε άργησε και δεν ειδοποίησε ούτε τηλεφωνικά. Λίγο αργότερα τον ειδοποίησε ο διευθυντής ασφαλείας του αεροδρομίου για να του πει ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με την επομένη πτήση καθώς ήταν ο τελευταίος επιβάτης μιας πτήσης που αγνοείται.

Ο ίδιος στην αρχή δεν το πίστεψε και αντέδρασε. Μάλιστα φοβήθηκε να μην κρατηθεί ως ύποπτος για τρομοκρατία και άρχισε να ενημερώνει τους δικούς του, ο διευθυντής ασφαλείας του εξήγησε ότι το αεροπλάνο χάθηκε και μπορεί να ήταν "η πιο τυχερή μέρα της ζωής του".

Συγκλονιστική λεπτομέρεια είναι ότι ο ίδιος συνήλθε από το σοκ και κατάλαβε πόσο κοντά έφτασε στο θάνατο, όταν στην επιστροφή του δεν μπορούσε να κάνει τσεκ ιν καθώς όπως τον ενημέρωσαν το σύστημα τον θεωρούσε νεκρό και είχε ακυρωθεί το εισιτήριο του αυτόματα. Ο υπάλληλος δε που τον ενημέρωσε έβαλε τα κλάματα ενώ αργότερα ο διευθυντής ασφαλείας του ζήτησε να βγουν σελφι.

Πηγή: thessnews.gr

Ethiopian Airlines