Ελλάδα|15.04.2019 20:34

Θεσσαλονίκη: Πολίτες διέκοψαν την συνεδρίαση του ΔΣ (vid)

Τίμος Φακαλής

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης  όταν κάτοικοι της 5ης κοινότητας Θεσσαλονίκης διέκοψαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντιδρώντας στην εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) στην συγκεκριμένη  Κοινότητα. Κάποιοι από αυτούς που εισέβαλαν στην αίθουσα επιτέθηκαν φραστικά στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρο Λεκάκη.

Την ίδια ώρα έξω από το δημαρχείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτοικοι της 5ης κοινότητας ζητώντας να καταργηθεί η κάρτα κατοίκου. 

Ήδη, το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά κατά περιοχές από τις 20 Φεβρουαρίου με τη διανομή εντύπων τύπου «κλήσης» προς ενημέρωση των πολιτών.

Η περιοχή εφαρμογής εκτείνεται ανατολικά από την οδό Σκιάθου και Σοφούλη (χωρίς αυτή να περιλαμβάνεται στο νέο Σ.Ε.Σ.), μέχρι δυτικά στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα και Γκύζη και από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς αυτές να περιλαμβάνονται στο νέο Σ.Ε.Σ.) μέχρι και δυο έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα άνωθεν της Βασιλίσσης Όλγας. 

Όλες οι οδοί, στις οποίες επιτρέπεται η στάθμευση, εντάσσονται στην κατηγορία κατοίκων, πλην των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα, οι οποίες θα ενταχθούν στην κατηγορία των θέσεων επισκεπτών και στις οποίες η στάθμευση γίνεται επί πληρωμή.


Συνολικά, οι κάτοικοι έχουν στη διάθεσή τους 3.100 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης (μπλε διαγράμμιση και πινακίδα κατοίκων), ενώ οι θέσεις επισκεπτών είναι συνολικά 252 (λευκή διαγράμμιση και πινακίδα επισκεπτών). Οι δρόμοι που βρίσκονται εκτός της οριοθετημένης περιοχής εφαρμογής του συστήματος θα παραμείνουν στο υφιστάμενο καθεστώς ελεύθερης στάθμευσης.

δημαρχείοθέσεις στάθμευσηςδήμος Θεσσαλονίκης