Ελλάδα|15.04.2019 23:50

Πατατράκ Μπουτάρη - Έχασε πάλι την δεδηλωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τίμος Φακαλής

Άλλη μία εισήγηση του Γιάννη Μπουτάρη δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Δευτέρας με την πλειοψηφία των συμβούλων να ψηφίζει κατά της άσκησης ένδικων μέσων για τους 192 συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί με δικαστική απόφαση τον Ιούνιο του 2018 και η οποία ανέφερε ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου από την άσκηση ένδικων μέσων ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων οι οποίοι υπηρετούν στον τομέα της καθαριότητας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Πρόκειται για  την τρίτη εισήγηση του Γιάννη Μπουτάρη μέσα σε διάστημα τριών μηνών την οποία καταψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του.

Οι τροποποιήσεις στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου και η διοικητική αποβολή της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας ήταν τα άλλα δύο θέματα που καταψηφίστηκαν τους προηγούμενες μήνες.

Νωρίτερα ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλοινίκης είπε «Ας αναλάβει ο επόμενος δήμαρχος που θα βγει να κρίνει το θέμα.  Δεν θα πάρω στην πλάτη μου την παρανομία» και πρόσθεσε ότι η έκθεση των υπηρεσιών για την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων εργαζομένων δεν τον ικανοποιεί, καθώς όπως είπε «δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες. Έχουμε προεκλογική περίοδο και ο καθένας κοιτά ν' αρπάξει ψήφους αυτή τη στιγμή. Αυτή η απόφαση φέρει ποινικές ευθύνες κι εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μία τέτοια απόφαση» κατέληξε. 

συμβασιούχοιΓιάννης Μπουτάρηςδήμος Θεσσαλονίκης