Ελλάδα|16.04.2019 16:14

«Μετωπική σύγκρουση» Πολάκη - Καμπουράκη

Newsroom

Ο Δημήτρης Καμπουράκης απάντησε στον Παύλο Πολάκη, που τον αποκάλεσε «σίχαμα» λόγω της παρουσίας του δημοσιογράφου σε εκπομπή με μαύρα γυαλιά ηλίου, κάτι που ερμηνεύτηκε ως χλευασμός απέναντι στους τυφλούς.

Η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Καμπουράκη και του Παύλου Πολάκη ξεκίνησε με αφορμή την εμφάνιση του δημοσιογράφου με μαύρα γυαλιά ηλίου στην εκπομπή του «Ακραία Φαινόμενα», που υποκρίθηκε ότι είναι τυφλός, το Σάββατο στον ΣΚΑΪ. Η κίνησή του προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Καμπουράκης να ζητήσει λίγο αργότερα δημόσια συγγνώμη, εξηγώντας πως είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο μάτι.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στους δύο παρουσιαστές τους οποίους αποκάλεσε «σιχάματα της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας», μέσω Facebook.

Μετά τους χαρακτηρισμούς από τον Παύλο Πολάκη, ο Δημήτρης Καμπουράκης επανήλθε στο ζήτημα με ανάρτησή του στο Liberal υπό τον τίτλο «Εγώ θα σου πω ποιος είναι σίχαμα Παύλο Πολάκη». Στο άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η σύζυγός του είναι άτομο με ειδικές ανάγκες (πάσχει από μυασθένεια), τονίζει πως έχει ήδη ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και ρωτά τον Πολάκη αν ο ίδιος το έχει πράξει ποτέ. Απαντά επίσης στις αιτιάσεις του αναπληρωτή υπ. Υγείας ότι φοβήθηκε να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ή της ΝΔ στα Χανιά, εκλογική περιφέρεια του Π. Πολάκη.

«Ποιον να φοβηθώ μωρέ; Εσένα τον loser που παριστάνει το αντράκι; Να σου πω, τα Χανιά δεν είναι Αθήνα να πιάνουν οι τζούφιοι τσαμπουκάδες σου. Κάτω, τους πολύ νταήδες τους υποδεχόμαστε με ζάρπες. Άιντε, γιατί πολύ αέρα πήρες. (Τρεις βουλευτές θα βγάλει η ΝΔ στα Χανιά κι έχω 90% αναγνωρισιμότητα. Σίγουρη έδρα παράτησα και το ξέρεις πολύ καλά. Το λένε και οι δημοσκοπήσεις σου. Τις ξέρω κι εγώ κι ας τις πλήρωσες αδρά για να 'ναι μυστικές.)» γράφει ο Καμπουράκης.

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι δεν κατεβαίνει τελικά υποψήφιος στα Χανιά για «να μπορώ χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και περιορισμούς να απαντώ όπως πρέπει σε κάτι καραγκιόζηδες σαν και του λόγου σου» και επειδή «δεν είχα λεφτά για να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Πήγα στις τράπεζες (και στην Αττικής), ζήτησα 50.000 ευρώ δάνειο, αλλά δεν μου δώσανε. Στο μεταξύ, εγώ δεν έχω πάρει άλλο δάνειο, ενώ έχω και πολύ καλό μισθό που θα κάλυπτε τα διπλά. Σ' είχα ακούσει στη Βουλή να λες "εδά τα χρειάστηκα, εδά τα πήρα" τα 100.000 ευρώ. Έτρεξα λοιπόν κι εγώ "εδά που τα χρειάστηκα", αλλά δεν τα πήρα τα ρημάδια. Απορώ γιατί, Παυλή. Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις; Τι έκαμες εσύ και στα δώσανε;» διερωτάται με νόημα ο δημοσιογράφος.

«Παύλο Πολάκη, αν δεν ήσουν ένας ασυνάρτητος (κατ' όνομα) ακροαριστερός, θα ήσουν ένας υπέροχος Χρυσαυγίτης», καταλήγει ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Δημήτρης Καμπουράκηςμαύρα γυαλιά ηλίουΠαύλος Πολάκης