Τραγωδία στη Σάμο μετά από ναυάγιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετανάστες και αγνοούμενοι
NewsroomΤραγωδία σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου μετά από ναυάγιο που έγινε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου Β.Δ του νησιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. Αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 25 άτομα.
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη υπό τον Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.
Οι πρώτες πληροφορίες ανάφεραν πως έχει βυθιστεί πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν 33 άτομα (κατά δήλωσή τους), εκ των οποίων 5 βρέθηκαν στην ξηρά και τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.
Πάνω από 20 αγνοούμενοι
Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος ένα πλωτό σκάφος και ένα περιπολικό πλοίο του Λ.Σ-EΛ.AKT., ένα σκάφος της ΕΟΔ Σάμου καθώς και ένα ελικόπτερο.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ. Επίσης, αστυνομικοί «χτενίζουν» την ευρύτερη χερσαία περιοχή.
- Ο Τραμπ σε αναζήτηση «στρατηγικής εξόδου» από το Ιράν - Γιατί φουντώνει η ανησυχία στον Λευκό Οίκο
- «Θέλω να φύγω όμορφα»: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο έπειτα από 601 ημέρες αναμονής
- «Δεν σταμάτησαν να κλαίνε»: Συγκινεί η 82χρονη Σοφία Ρωμνάκη που παρέλασε στη Ρόδο για την 25η Μαρτίου
- Η εξαφάνιση της Σέριλ Γκρίμερ: Ο απαγωγέας της οδηγείται στη δικαιοσύνη 56 χρόνια μετά