Αναγκαστική προσγείωση για πτήση της Aegean στο Ηράκλειο - Τι απαντά η εταιρεία
NewsroomΠροληπτική προσγείωση στο Ηράκλειο πραγματοποίησε την Τετάρτη (02/10) η πτήση Α3 339 της Aegean Airlines, από τα Χανιά προς την Αθήνα.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, παρουσιάστηκε τεχνική ένδειξη στο σύστημα προσγείωσης. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, αν και δεν υπήρξε απειλή για την ασφάλεια, αποφάσισε -σύμφωνα με τις οδηγίες για την ασφάλεια των επιβατών- να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο.
Η ανακοίνωση της Aegean για το περιστατικό
Αργότερα την ίδια ημέρα, η Aegean εξέδωσε ανακοίνωση για την πτήση Χανιά-Αθήνα που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Όπως ανέφερε η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση, στην πτήση Α3 339, από τα Χανιά με προορισμό την Αθήνα με 72 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, μετά την απογείωση παρουσιάστηκε τεχνική ένδειξη στο σύστημα προσγείωσης και παρόλο που δεν είχε επίπτωση στην ασφάλεια της πτήσης, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, τηρώντας τις σχετικές διαδικασίες της εταιρείας προσγειώθηκε στο κοντινότερο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους.
Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους.
- Τα χαμόγελα στο Μαξίμου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ, η πορεία της Χατζηδάκη στο πλάι της Διαμαντοπούλου και οι απειλές του Άδωνι σε παρουσιαστή της ΕΡΤ
- Πού θα λειτουργούν οι πρώτες κάμερες: Οι δρόμοι, τα λεωφορεία και το στοίχημα που καθυστερεί
- Καισαριανή: Η Ιστορία δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό
- «Στο 90% οι πιθανότητες πολέμου ΗΠΑ-Ιράν» - Δυσοίωνα μηνύματα παρά τις συνεχιζόμενες συνομιλίες