Ελλάδα|17.04.2019 12:20

Έκτακτη σύσκεψη για γήπεδο ΠΑΟΚ και ΔΕΘ από Μπουτάρη-Στενεύουν οι προθεσμίες

Τίμος Φακαλής

Τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες για να κλείσει το θέμα του χωρικού του γηπέδου της Τούμπας και της ΔΕΘ με το δήμο Θεσσαλονίκης να συγκαλεί το μεσημέρι της Τετάρτης έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος  για την κατασκευή των δύο μεγάλων έργων στην πόλη. Τελευταία ευκαιρία για τον Γιάννη Μπουτάρη είναι  η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και πιθανή καθυστέρηση θα φρενάρει τα δύο έργα δεδομένου ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Παράλληλα την προσεχή Παρασκευή ολοκληρώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και η διαβούλευση για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

«Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες αποφάσεις. Και πρέπει να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν την πόλη». είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

«Εδώ και οχτώ χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και λειτουργεί ερασιτεχνικά. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν και να μας καλούν να συζητήσουμε σοβαρά θέματα απρόοπτα και την τελευταία στιγμή.  Όλα γίνονται στο πόδι» είπε από την πλευρά του στο ethnos.gr ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Σωκράτης Δημητριάδης.

Κατά τη της διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο δήμος θα γνωμοδοτήσει επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά  το ειδικό χωρικό σχέδιο του εκθεσιακού κέντρου  τη ΔΕΘ. Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος της ΑΣ ΠΑΟΚ καλείται να γνωμοδοτήσει  ως προς την προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης στην Τούμπα προσκειμένου στη συνέχεια ο ΑΣ να συγκροτήσει φάκελο προέγκρισης του ειδικού χωρικού.

ΠΑΟΚΓιάννης ΜπουτάρηςΤούμπα