Ελλάδα|21.10.2018 16:29

Αγωγή 3,3 εκατ. ευρώ για το δυστύχημα με την Porsche

Σοφία Σπίγγου

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος θρηνεί το χαμό της συζύγου και του γιου του, βρέθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της υπόθεσης. Ο ίδιος διεκδικεί αποζημίωση περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς (ακόμη 8 άτομα) αξιώνουν 1,3 εκατ. ευρώ. 

Με την αγωγή τους στρέφονται εναντίον της ασφαλιστικής εταιρείας του οχήματος αλλά και των κληρονόμων του Γιώργου Βακάκη, ο οποίος επίσης βρήκε τραγικό θάνατο όπως και ο νεαρός συνοδηγός και φίλος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος. 

Η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα και δήλωσε παράσταση μέχρι του ποσού των 2,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ ανά θανόντα, που είναι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εάν το δικαστήριο καταλήξει σε επιδίκαση ποσού μεγαλύτερου των 2,4 εκατ. ευρώ, θα πρέπει αυτό να «αναζητηθεί» από την οικογένεια Βακάκη. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου και οι συγγενείς διεκδικούν αποζημίωση τόσο για τις ζημιές που προκλήθηκαν όσο και για την ψυχική οδύνη που προκάλεσε η απώλεια της μητέρας και του παιδιού στην οικογένεια. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο εξάδελφος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- ανέφερε πως το ζευγάρι έκανε πολλά όνειρα με τον ερχομό του στην Αθήνα. 

«Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειές τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δεν μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δεν νομίζω να τα καταφέρει» κατέθεσε ο μάρτυρας. Σημειώνεται ότι την 26η Φεβρουαρίου του 2017 η Porsche με οδηγό τον υιό Βακάκη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα όταν έπεσε, εκτός ελέγχου, πάνω στο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου που ήταν σταθμευμένο σε παράδρομο της εθνικής οδού. Ο 41χρονος άνδρας είχε πάει στην τουαλέτα αφήνοντας μέσα στο αυτοκίνητο τη γυναίκα του και τον γιο τους. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τα αυτοκίνητα διαλύθηκαν και τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Υπάτιος ΠατμάνογλουΓιώργος Βακάκηςδυστύχημα