Ελλάδα|20.10.2024 15:17
Στη Νάξο κάνουν λιτανείες για να βρέξει! 6 μήνες σε ανομβρία το νησί
NewsroomΣκηνές από... Μεσαίωνα εκτυλίχθηκαν στη Νάξο, που υποφέρει από τη λειψυδρία εδώ και μήνες, καθώς στο νησί δεν έχει βρέξει από τον περασμένο Απρίλιο.
Τελευταία φορά λιτανεία είχε γίνει το... 1966
Ειδικότερα, σύμφωνα με πλάνα του ΣΚΑΙ λιτανείες για να βρέξει κάνουν οι κάτοικοι, καθώς οι αγρότες και παραγωγοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και οι καλλιέργειες απειλούνται από την ξηρασία.
Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που στο νησί είχε γίνει λιτανεία για να παρακαλέσουν τον Θεό για βροχή το 1966. Τότε, ιερείς και ποίμνιο είχαν κατεβάσει τις εικόνες στη θάλασσα και την επόμενη ημέρα έβρεξε, όπως δήλωσε στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου.
Διαβάστε ακόμη
- Τι θα γίνει με τις ενεργειακές συμφωνίες στην Ελλάδα μετά την αποπομπή της Γκίλφοϊλ
- Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΚΤΕΛ στις 5 Νοεμβρίου - «Παγωμένοι» μισθοί από το 2009 και αδιέξοδο στις συλλογικές συμβάσεις
- Το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Κίμπερλι, οι δύο Ρουμάνοι υπουργοί με Έλληνα επιχειρηματία και τοο deal για τα Goody's
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη και η δύσκολη συζήτηση για την ενεργειακή κρίση - Ποια άλλα θέματα είναι στο «μενού»