Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ
NewsroomΕπεισόδιο που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης του Σινούκ με το οποίο πετούσε πέριξ του Καστελόριζου ο Αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς σημειώθηκε πριν από λίγο.
Όπως αναφέρει το militaire.gr, o Αρχηγός ΓΕΣ επισκεπτόταν μονάδες της περιοχής. Τουρκικά F-16 πέταξαν αρχικά πάνω από το ελικόπτερο του στρατηγού Καμπά και στη συνέχεια επιχείρησαν να πετάξουν μπροστά και κοντά στο ελικόπτερο ώστε να προκαλέσουν ισχυρές αναταράξεις από τα καύσιμα και τους κινητήρες τους.
Η ψυχραιμία των χειριστών και η γρήγορη εμφάνιση ελληνικών F-16 απέτρεψαν τα χειρότερα.
Στις 25 Μαρτίου ο τουρκικός πύργος ελέγχου είχε προειδοποιήσει τον πιλότο που μετέφερε με το Σινούκ τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι να απομακρυνθεί, όπως είπε, από τον τουρκικό εναέριο χώρο.
- Ανάλυση: Τα μαθήματα των Ευρωπαίων από τη Γροιλανδία για τον Τραμπ
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» για τη Γροιλανδία - Οι κινήσεις της Αθήνας στη γεωπολιτική σκακιέρα
- Κεφάλαιο πλημμύρες: Τι προκαλεί καταστροφές όπως αυτή της Άνω Γλυφάδας - «Φρεάτια σχεδιασμένα για άλλες εποχές»
- Ο εκνευρισμός του Μαξίμου με τον Παπανικολάου της Γλυφάδας, η αναπάντεχη σύνθεση στην εκδήλωση του Γερουλάνου και η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τον Ανδρουλάκη