Επιχείρηση διάσωσης 95 μεταναστών στο Ιόνιο - Μεταφέρθηκαν στο Κατάκολο
NewsroomΣκάφος με 95 μετανάστες εξέπεμψε σήμα για βοήθεια στα ανοιχτά του Ιονίου, στο ύψος του Κυπαρισσιακού Κόλπου και εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης, με δεκάδες ανθρώπους να διασώζονται, ανάμεσά τους και παιδιά.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, συντόνισε επιχείρηση διάσωσης και οι 95 μετανάστες εγκατέλειψαν το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν και επιβιβάστηκαν σε πλοίο, που τους μετέφερε προς το Κατάκολο, συνοδεία του σκάφους Ν/Γ 516 του Λιμεναρχείου Κατακόλου.
20 παιδιά ανάμεσα στους διασωθέντες
Το απόγευμα της Πέμπτης έφτασαν στο λιμάνι του Κατακόλου οι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 20 παιδιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για άτομα που προέρχονται από το Ουζμπεκιστάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
- Οργή κατά ΔΕΔΔΗΕ: «Κατηγορούν τον γιο μου για ρευματοκλοπή ύψους 2.100 ευρώ από τότε που ήταν ανήλικος»
- Τι έδειξε το νέο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη - Στο μικροσκόπιο για έλεγχο όλα τα επιβατικά τρένα
- Επανάσταση στην Ιατρική: Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου με δότρια γυναίκα που υποβλήθηκε σε υποβοηθούμενη ευθανασία
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Πώς ξεκινά, πώς ολοκληρώνεται και οι κρίσιμες πλειοψηφίες στη Βουλή