Ελλάδα|19.04.2019 14:10

Πυρκαγιά στο Μάτι: Ανεκπλήρωτες οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αποκατάσταση

Newsroom

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στο Μάτι, με τη συντονιστική επιτροπή (ΣΕΚΜΑ) να καταγγέλλει πως εδώ και εννέα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου οι «κυβερνητικές υποσχέσεις για την γρήγορη αποκατάσταση της περιοχής παραμένουν ανεκπλήρωτες». Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων - Μάτι Αττικής, «παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για την αποκατάσταση της περιοχής με διαδικασίες fast track, το Μάτι παραμένει κατεστραμμένο».

«Οι κάτοικοι στο Μάτι αισθανόμαστε απόγνωση και αγανάκτηση, αντιμετωπίζοντας καθημερινά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να τα επιλύσουν, χωρίς την απαραίτητη πολιτική βούληση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αφότου διαπίστωσε την αδράνεια και την αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στις 30 Μαρτίου 2019 ζητώντας του να επιληφθεί προσωπικά του θέματος.

«Δυστυχώς, 20 μέρες πέρασαν και ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί του καίτοι από την ημέρα της αποστολής το γραφείο του μας ανακοίνωσε πως έλαβαν γνώση και θα επανέλθουν» αναφέρει η ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Η ΣΕΚΜΑ, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις της, προσπάθησε και προσπαθεί να συνεργαστεί με το σύνολο των αρμόδιων Υπουργείων, ενώ οι πόρτες τους έχουν σφραγίσει ερμητικά τους τελευταίους 4 μήνες. Οι κάτοικοι στο Μάτι ζητούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα επιβίωσης των εγκαυματιών, διαβίωσης των πληγέντων, έκδοσης αδειών και αποκατάστασης του οικισμού μας».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, οι κάτοικοι του Ματιού καλούν τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν, να επιδείξει πως πράγματι «έχει την απαραίτητη ευαισθησία για να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε στους κατοίκους στην προ πέντε μηνών επίσκεψή του στο Μάτι, στις 27 Νοεμβρίου 2018». Η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και την επιστολή της στον πρωθυπουργό.

πρωθυπουργόςΜάτικάτοικοι