Καβάλα: Δικογραφία για άτομο που συμμετείχε σε έξι υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης
NewsroomΣε έξι υποθέσεις απάτης, εμπλέκεται ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023, άγνωστοι δράστες, προσποιούμενοι υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με έξι παθόντες σε περιοχές της Καβάλας, της Αττικής, της Τρίπολης και της Καστοριάς και με την πρόφαση ότι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά τους τραπεζικά στοιχεία.
Ακολούθως, με τη χρήση των κωδικών που είχαν αποσπάσει, πραγματοποίησαν μεταφορές χρημάτων, συναλλαγές σε καταστήματα και αναλήψεις χρημάτων από αυτοματοποιημένα ταμειακά μηχανήματα (ΑΤΜ) τραπεζών, στα οποία όπως προέκυψε τους μετέφερε ο ημεδαπός δράστης. Σημειώνεται ότι το κέρδος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στις 20.000 ευρώ περίπου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
- Δραματικό βίντεο από το ναυάγιο στην Κερύνεια: Καρέ καρέ η μάχη των επιβατών μετά την ανατροπή του σκάφους
- Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Ήταν μαχαιρωμένο πάνω από 10 φορές
- Τέλος εποχής: Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική Αργεντινής
- «Μπλόκο» σε ChatGPT, Roblox και Reddit: Εντάσσονται στο αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς της ΕΕ