Ελλάδα|08.11.2018 18:00

Φοροαπαλλαγή 25% του εισοδήματός της διεκδικεί η Βασιλική Θάνου

Σοφία Σπίγγου

Φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθάριστου εισοδήματός της για μια οικονομική χρήση (για το διάστημα 2011-2012) ζητεί από το Μισθοδικείο η νομική σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. 

Με την αίτησή της κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου, η κυρία Θάνου ζητεί -στην πράξη- την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ.

Η έκβαση της υπόθεσής της ενδέχεται να είναι θετική, καθώς υπάρχει ήδη  πάγια νομολογία του Μισθοδικείου, πάνω στο ζήτημα της φοροαπαλλαγής του 25%. 

Στην αίτησή της η κυρία Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου, που έχει κρίνει ότι την φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί  λειτουργοί. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η φοροαπαλλαγή αυτή τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης,  με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση, έχει καταργηθεί.

Βασιλική Θάνου