Ελλάδα|22.04.2019 13:56

Μαφία των φυλακών: Στον ανακριτή αυτή την ώρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος (pic)

Σοφία Σπίγγου

Την πόρτα του εφέτη ειδικού ανακριτή πέρασε πριν από λίγο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Ο γνωστός ποινικολόγος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ του 7ου ορόφου του Εφετείου χαμογελαστός κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο. 

Στο πλευρό του βρίσκεται η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν εκτός από τους συνεργάτες  και τα δυο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο καθώς και η σύντροφος του Νατάσσα Καλογρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντάς ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, επίσης, κατηγορουμενος στην υπόθεση. Τον κατηγορούμενο περίμενε η οικογένεια και οι συνεργάτες του. 

ανακριτήςμαφία των φυλακώνΑλέξανδρος Λυκουρέζος