Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που λήστευε ηλικιωμένους – Πώς δρούσαν
NewsroomΑστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, εξάρθρωσε συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως στην περιοχή των Πατησίων.
Από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, διαπιστώθηκε κυρίως στην περιοχή των Πατησίων, αλλά και σε γειτονικές περιοχές, η δράση της συμμορίας των νεαρών ατόμων.
Πώς δρούσαν
Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν ηλικιωμένους στο δρόμο ή τους ακολουθούσαν εντός των πολυκατοικιών που διέμεναν και με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν αλυσίδες από το λαιμό τους.
Βραδινές ώρες της 19-4-2019, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. τα μέλη της σπείρας στην περιοχή του Περιστερίου και προσήχθησαν στο Τ.Α. Πατησίων, όπου και συνελήφθησαν. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 14, 16, 17 και 19 ετών.
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν έντεκα περιπτώσεις ληστειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.
- Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Το Σύνταγμα του '75 ανήκει στον 20ό αιώνα - Είναι καιρός για μεγάλες τομές
- Γιατί «πάγωσαν» οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα» - Τα κρίσιμα ευρήματα και το χρονοδιάγραμμα
- Σάρωσε η κακοκαιρία: H θάλασσα έγινε ένα με τη στεριά στον Αγιόκαμπο - Καταστροφές και σε Χίο, Φθιώτιδα, Ηλεία
- Τα ψίχουλα που είδαν οι μισθωτοί, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Παπαστεργίου στο κάδρο της «Βιολάντα»