Βόλος: Αναζητούνται οι άγνωστοι που πέταξαν νεκρά ζώα σε χείμαρρο - Πότε πόρισμα των εξετάσεων
NewsroomΜέσα στην εβδομάδα αναμένεται να βγει, σύμφωνα με τους αρμόδιους, το πόρισμα για τα δεκάδες πρόβατα που πέταξαν άγνωστοι σε ρέμα ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι για ευλογιά σε πρόβατα της περιοχής. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση των δραστών.
Έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες, Σάββατο (14/12) η Κτηνιατρική Υπηρεσία έκανε την περισυλλογή των νεκρών προβάτων που βρέθηκαν στον χείμαρο του Ξηριά μεταξύ Ευξεινούπολης και Νεοχωρίου του Δήμου Αλμυρού. Στην συνέχεια έγινε υγειονομική ταφή των ζώων. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία συνέλλεξε ιστούς από τα ζώα και το πόρισμα των εξετάσεων θα γίνει γνωστό την επόμενη εβδομάδα. Ερευνάται το αν τα ζώα έπασχαν από την ευλογιά των προβάτων ή από κάποιο άλλο νόσημα.
Η Διεύθυνση Εισαγγελίας το Βόλου έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να βρεθούν οι υπάιτιοι της απόρριψης των νεκρών ζώων στον χείμαρο Ξηριά. Σύμφωνα με καταγγελίες, η απόρριψη των ζώων συνέβαινε επί αρκετές ημέρες δημιουργώντας εστίες μόλυνσης.
«Κόκκινη ζώνη»
Η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και της Αγχιάλου, βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» για την νόσο με τα ζώα να σταβλίζονται και να ακολουθείται αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Στους κτηνοτρόφους απευθύνονται αυστηρές συστάσεις να τηρούν τις υγειονομικές προφυλάξεις, ώστε να περιοριστεί και να εξαφανιστεί η ευλογιά.
- Νέες αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον: Το περιστατικό που φέρεται να έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του
- Θρίλερ με τη δολοφονία στα Τρίκαλα: Οι αντιφάσεις του 80χρονου και το μυστήριο με τις δύο βολές
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Θρίλερ με την επιμέλεια των παιδιών - Η θεία τους φέρεται να μην μπορεί να τα αναλάβει
- Φρίκη στην Ολλανδία: Άνδρες «διαφήμιζαν» στο διαδίκτυο τη νάρκωση και τον βιασμό των γυναικών τους