Ελλάδα|08.11.2018 19:00

H Ράικου ζητεί 300.000 ευρώ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς

Σοφία Σπίγγου

Αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από κάθε εισαγγελέα ζητά η Ελένη Ραϊκου και αλλά τόσα ο γιατρός σύζυγός της για ηθική βλάβη στην αγωγή κακοδικίας που κατέθεσαν σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Κατά πληροφορίες στην αγωγή κακοδικίας γίνεται εκτενής αναφορά στα δημοσιεύματα περί «εμπλοκής» του γιατρού συζύγου της κ. Ραϊκου στην υπόθεση Novartis, την έρευνα της οποίας είχε ξεκινήσει η Ελένη Ραϊκου ως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς. Βασικός ισχυρισμός της αγωγής της είναι ότι οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου στοιχεία από την ανάκριση που αφορούν τον σύζυγό της. 

Σημειώνεται, ότι στα δημοσιεύματα εμφανιζόταν ο Λάζαρος Καρνέζης να έχει λάβει χρήματα από τη Novartis, τα οποία μπήκαν σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί με την σύζυγό του. Η πρώην σιδηρά κυρία της Διαφθοράς, είχε κάνει τότε λόγο -μέσω κύκλων της- για «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη που επιχειρεί να την εξοντώσει. Η αγωγή κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας με κομβικούς ισχυρισμούς την παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και την προσβολή προσωπικότητας.

Η κατάθεση αγωγής κακοδικίας κρίνεται από νομικούς κύκλους ως μάλλον ακατάλληλο νομικό μέσο για την συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς θα πρέπει να αφορά σε συγκεκριμένες δικαστικές πράξεις που έχει κάνει ο εναγόμενος δικαστικός λειτουργός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι ενάγοντες επικαλούνται μόνο τη διαρροή πληροφοριών, η οποία κατά τους ίδιους κύκλους, εμπίπτει στην αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων. Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τον Μάρτιο, ενώ τα μέλη του θα κληρωθούν τον Δεκέμβριο.

εισαγγελία ΔιαφθοράςΕλένη Ράικου