Ελλάδα|22.04.2019 17:41

Πάσχα: Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Θεσσαλονικείς

Newsroom

Τα τελευταία δύο χρόνια τα οργανωμένα ταξίδια σημειώνουν άνοδο και φαίνεται πως όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς και γενικότερα Βορειοελλαδίτες, ετοιμάζουν βαλίτσες στις εορταστικές περιόδους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρωνα Θεολόγη. «Πέρυσι και φέτος βλέπουμε μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με πρόπερσι», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Θεολόγης.

Δημοφιλείς προορισμοί στο εσωτερικό της χώρας είναι η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Ακολουθούν η Πάτμος, η Τήνος, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος και στα οδικά ταξίδια το Ναύπλιο και ο γύρος Πελοποννήσου.

«Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως φέτος η Κέρκυρα που είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός, έχει ακόμη διαθέσιμα δωμάτια λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολούθησαν τα ξενοδοχεία και στην οποία δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν όλοι», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.

Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, πρώτη σε προτιμήσεις είναι η Βαρκελώνη και ακολουθούν η Μάλτα, οι χώρες της Μπενελούξ, οι περιοχές της Αλσατίας, η Αμβέρσα, το Στρασβούργο, οι δαλματικές ακτές και φυσικά η Κύπρος και οι Άγιοι Τόποι.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, φέτος επανήλθε η ζήτηση για την Κωνσταντινούπολη, κάτι που είχε παγώσει εδώ και δύο χρόνια. 

Πάσχαδιακοπές