Πάσχα: Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Θεσσαλονικείς
NewsroomΤα τελευταία δύο χρόνια τα οργανωμένα ταξίδια σημειώνουν άνοδο και φαίνεται πως όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς και γενικότερα Βορειοελλαδίτες, ετοιμάζουν βαλίτσες στις εορταστικές περιόδους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρωνα Θεολόγη. «Πέρυσι και φέτος βλέπουμε μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με πρόπερσι», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Θεολόγης.
Δημοφιλείς προορισμοί στο εσωτερικό της χώρας είναι η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Ακολουθούν η Πάτμος, η Τήνος, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος και στα οδικά ταξίδια το Ναύπλιο και ο γύρος Πελοποννήσου.
«Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως φέτος η Κέρκυρα που είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός, έχει ακόμη διαθέσιμα δωμάτια λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολούθησαν τα ξενοδοχεία και στην οποία δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν όλοι», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.
Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, πρώτη σε προτιμήσεις είναι η Βαρκελώνη και ακολουθούν η Μάλτα, οι χώρες της Μπενελούξ, οι περιοχές της Αλσατίας, η Αμβέρσα, το Στρασβούργο, οι δαλματικές ακτές και φυσικά η Κύπρος και οι Άγιοι Τόποι.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, φέτος επανήλθε η ζήτηση για την Κωνσταντινούπολη, κάτι που είχε παγώσει εδώ και δύο χρόνια.
- Η AI αποδεικνύεται αμείλικτη: «Δεν έχει κανένα έλεος για τους ανθρώπους»
- Χωριάτικο: «Δωράκια», «κραγιονάκια», κωδικοί, ψευδώνυμα και εταιρείες «κελύφη» - Τι αποκάλυψε ο κοριός της ΕΛΑΣ
- Live από τη Θεσσαλονίκη: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16 - «Μία λέξη αλλάζει την Ιστορία, για τους Έλληνες αυτή η λέξη είναι το ΟΧΙ»
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας