Έδεσσα: Κατείχε στρατιωτικού τύπου οβίδα
NewsroomΣτρατιωτικού τύπου οβίδα καθώς και διάφορα μέρη συνδεσμολογίας Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού κατείχε 57χρονος ημεδαπός, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του κατηγορούμενου από αστυνομικούς τις πρωινές ώρες της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- στρατιωτικού τύπου οβίδα,
- λειόκανο όπλο τύπου FLOBERT,
- σκοπευτική διόπτρα όπλου,
- -17- φυσίγγια διαμετρήματος εννέα (9) χιλιοστών τύπου FLOBERT,
- παρεμβολέας ραδιοσυχνοτήτων (jammer),
- μέρη συνδεσμολογίας Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.) και συγκεκριμένα: βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, διαμορφωμένος πλαστικός σωλήνας, διαμορφωμένος μεταλλικός σωλήνας εντός των οποίων υπήρχε άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη τουλάχιστον -29,4- γραμμαρίων.
Για τα ανωτέρω πειστήρια παραγγέλθηκαν σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ για την ασφαλή περισυλλογή του πολεμικού υλικού (οβίδας) πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αρμόδιας Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ψηφιακή διακυβέρνηση – ηλεκτρονικές επικοινωνίες, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
- Η μάχη της Δεξιάς στη Βόρεια Ελλάδα, τα πρώτα ονόματα για Σαμαρά και η μάχη της Κεντροαριστεράς
- Ισχυρισμός - φρίκη από τον 43χρονο πατέρα του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη: «Ήταν σατανιασμένο, μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας» - Τι ερευνούν οι αρχές
- Ποιοι φόροι θα μειωθούν: Πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ με το βλέμμα στη μεσαία τάξη
- «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πώς αλλάζει τους συσχετισμούς στην Αν. Μεσόγειο και προκαλεί πονοκέφαλο στην Άγκυρα