Πάρος: Ελεύθερος ο 15χρονος φερόμενος ως συνεργός στο μαχαίρωμα των δύο αδελφών
NewsroomΟλοκληρώθηκε η απολογία του 15χρονου φερόμενου ως συνεργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον 23χρονου στην Πάρο και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.
Από το υλικό της δικογραφίας αποδείχθηκε ότι ήταν απών κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Ο 16χρονος φερόμενος ως δράστης θα απολογηθεί αύριο (24/12) ενώπιον του εισαγγελέα. Ο 33χρονος αδελφός του θύματος που δέχτηκε επίσης επίθεση από την ομάδα των νεαρών, εισήχθη στο νοσοκομείο της Σύρου με προβλήματα στην βάδιση, μετά το ξυλοδαρμό του.
Το χρονικό
Την περασμένη Παρασκευή (20/12) δύο κάτοικοι της περιοχής της Μάρπησσας -αδέρφια 23 και 33 ετών- έκαναν παρατήρηση στους νεαρούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρχικά φραστικό επεισόδιο, το όποιο κατέληξε στο να δεχτεί επίθεση από τους νεαρούς ο 23χρονος.
Ο νεαρός δέχτηκε δύο μαχαιριές στην πλάτη, οι οποίες του προκάλεσαν τρύπα στον πνεύμονα. Πριν λίγο καιρό, ο 33χρόνος αδερφός του θύματος, είχε διαμαρτυρηθεί και τους είχε ζητήσει να φύγουν από την περιοχή. Από εκείνη την ημέρα, οι νεαροί άρχισαν να πηγαίνουν καθημερινά έξω από το σπίτι του 33χρονου.
Την Παρασκευή, μια μικρή ομάδα ατόμων εμφανίστηκε αργά το απόγευμα και πέταξαν πέτρες στο σπίτι του. Τους κυνήγησε και λίγα μέτρα πιο κάτω του επιτέθηκαν άλλα επτά άτομα. Εν τω μεταξύ, είχε ήδη ειδοποιηθεί από τη σύντροφο του 33χρονου ο μικρός αδερφός ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Εκεί εντόπισε τον αδερφό του να βρίσκεται ριγμένος στο έδαφος με την ομάδα των νεαρών από πάνω του να τον χτυπούν.
Στην προσπάθεια να βοηθήσει τον αδερφό του, ο 23χρονος δέχτηκε δύο χτυπήματα από μαχαίρι στην πλάτη. Οι νεαροί δράστες αμέσως μετά εξαφανίστηκαν από το σημείο.
- Κύκλωμα με «στημένα» τυχερά παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη-Καβάλα: Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ
- Χάος στις πτήσεις στην Ευρώπη: Βλάβη στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας της Ιταλίας - Καθυστερήσεις και στα ελληνικά αεροδρόμια
- Axios: Οι σύμμαχοι του Τραμπ στο κίνημα MAGA συζητούν ανοιχτά την επιβολή στρατιωτικού νόμου
- Υπόθεση «Midas»: Επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για απάτη 114 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ - Έρευνες και στην Ελλάδα